Gå til hovedinnhold

Det Boblet

Da er årets Det Bobler vel overstått. Arrangementet gikk av stabelen på Union Scene i Drammen for sjette år på rad, og betegnes som Kulturnæringens dag. En møteplass mellom kultur og kreative næringer i Drammen og omegn. Her var det mange spennede innslag på scenen, og mennesker i salen. En dag for inspirasjon, input, nettverksbygging og skape relasjoner.

Pur Design ble spurt om å holde en av de syv Pecha Kucha-presentasjonene som ble holdt i en egen seksjon i løpet av dagen. Pecha Kucha er presentasjonskonsept som går ut på å gjøre foredrag effektivt, på 6 min og 40 sek. Innholdet skal altså presenteres over 20 powerpoint-slides, med 20 sekunder på hver slide. Poenget er at kjernen i presentasjonen er hovedinnholdet, og at alt snikksnakket rundt kuttes ut. Dette var en spennende utfordring, og vi ble smigret over å bli spurt. Vi takket selvfølgelig ja til å vise oss frem og snakke om grafisk design.

For folk flest kan grafisk design være litt svevende og vanskelig å forstå, derfor ønsket vi å beskrive jobben vår på en enkel måte. Vi tok utgangspunkt i en prosess de fleste kjenner til, nemlig baking, og trakk sammenligninger til prosessene i grafisk design. For eksempel så pleier man å starte med å tenke på hvem man skal bake til, hvem skal spise det du lager, og tar valg på bakgrunn av det. Akkurat det samme gjør vi når vi skal utforme et grafisk produkt, hvem vi skal kommunisere med er utgangspunktet for hele prosessen. Så temaet for presentasjonen vår var rett og slett «Oppskriften på grafisk design».

Spente på forhånd, og letta etterpå. Et godt tegn!

 

En kommentar

  1. Renate
    mar 08, 2012 @ 17:05:15

    Kult! Skulle ønske jeg var der 🙂

    Svar

Skriv en kommentar

*